Moderne cowboy


Woensdag 7 oktober 2015

Als ik afreken maak ik de eigenaar nog een compliment voor deze mooie CP. Het ziet er verzorgd uit en alles is duidelijk aangegeven. Ook het uitzicht is mooi.

We rijden naar CP de Hartjes in Azewijn op het terrein van wijngoed Avitera.  Het is maar 20 km verderop. Er is ook een kleine camping. Er staat 1 camper en er zijn 4 plaatsen. Betalen doe je hier door muntgeld te doen in de sanizuil, dan heb je ook meteen stroom.

‘s-Middags fietsen we naar Doetinchem. Daar kijken we even rond bij Meerbeek Caravans en Campers. Er staan maar een paar campers. Door het tegenvallende weer fietsen we maar terug naar de CP.

De koeien worden bijeengedreven om de weg over te steken

Onderweg horen we ineens allemaal getoeter. Blijkt dat een boerenzoon met de tractor een grote kudde koeien opdrijft in de richting van de uitgang: de moderne cowboy zogezegd.

Even later zien we de boer die de hekken openzet zodat ze naar het weiland bij de boerderij kunnen lopen. Het verkeer moet even wachten. Een paar koeien lopen liever de weg op maar worden door de boer tot de orde geroepen: hé jongens, zegt hij. Hij moet dames roepen, dan luisteren ze beter.

Donderdag 8 oktober 2015

De weersverwachting voor de komende dagen is niet zo best. Zondag geven ze 10-12 graden Celsius af met regen. We gaan daarom terug naar huis. Halverwege de middag zijn we daar.

Dit uitstapje naar het oosten van ons land is weer goed bevallen. We houden van het landschap, de rust en de gemoedelijke sfeer. En je kan er goed fietsen. Fietsroutes in overvloed.

Gelukkig hebben we de eerste dagen droog en zonnig weer gehad. Dat blijft toch belangrijk, ook met een camper. Elke dag kou en regen verveelt snel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *