Naar Alblasserdam en Rotterdam


Dinsdag 16 augustus 2016

Nadat we in juni waren terug gekomen van onze Spanje-Portugal reis hebben we niet bepaald stilgezeten. We konden bijna niet over het groen in de tuin heen kijken, zo was het gegroeid door het warme en vochtige voorjaar. Ook moest er schilderwerk gedaan worden. Aan de bak dus.

De camper heeft eind juli een grote beurt met APK gehad, dus die was er weer klaar voor.
Toen wij er daarna ook klaar voor waren gaven ze slecht weer af en zijn we nog maar even thuis gebleven.

Camperplaats Kinderdijk

De molens van KinderdijkVandaag gaan we dan weer op weg. Eindelijk! Het is prachtig weer en we rijden in nog geen anderhalf uur naar camperplaats Kinderdijk in Alblasserdam. Er is nog plek en we kunnen een plaatsje uitzoeken. Dan meld ik me bij de beheerder en krijg direct informatie over fietsroutes naar de molens van Kinderdijk. Ook krijg ik informatie over de vertrektijden en tarieven van de waterbus waarmee je bijvoorbeeld naar Rotterdam en Dordrecht kunt varen.

De CP kost 15 Euro per dag, inclusief elektra, water lozen en douchen. Internet kost 1 Euro voor 100Mb.
Op de CP staan veel Italiaanse campers, meest gezinnen met kinderen.

‘s-Middags stappen we op de fiets. We volgen het fietspad over de dijk naar Kinderdijk en rijden van daaruit langs de molens. Er zijn aardig wat mensen op de been en we horen hier opvallend veel Italiaans praten. Ook zien we een paar uit Azië afkomstige mensen.

Hierna rijden we nog langs een een paar fietsknooppunten in de Alblasserwaard.

Oud-Alblas

Boeren zijn druk aan het hooien nu het nog droog is. We zien veel vogels waaronder reigers en een ooievaar die via een glijvlucht vlak bij in het gras landt.
We zien nog een paar leuke stulpjes zien staan. Ook dit is de randstad, maar dan vooral met rust en weidse vergezichten.
Via Oud-Alblas komen we weer terug op de CP.

Woensdag 17 augustus 2016

Met de waterbus en de fiets naar Rotterdam

We stappen vandaag op de waterbus naar Rotterdam en we nemen de fietsen mee. De aanlegsteiger is maar een paar honderd meter van de CP vandaan. Op aanraden van de beheerder van de CP nemen we een dagkaart met 65+ korting voor 9.50 Euro. Met een rotgang vaart deze catamaran via een paar tussenstops naar de aanlegsteiger bij de Erasmusbrug.

Van daaruit fiets je zo naar de Coolsingel, het centrum met veel winkels en het stadhuis. Via een omweg komen we bij de Markthal. Het plafond is prachtig beschilderd. In de Markthal bevinden zich allemaal winkeltjes waar etenswaren worden verkocht: van kazen en vleeswaren, tot fruit, brood, en allerlei exotische gerechten en kruiden. Het ruikt heerlijk. Ook kun je broodjes kopen om direct op de eten en zijn er eetgelegenheden voor een drankje en een hapje.

We eten bij een Grieks restaurant en kopen later een fruithapje wat we buiten de Markthal op het grasveld opeten. Meer mensen zitten hier even te genieten van het mooie weer.

Rotterdam is voorzien van goede fietspaden met veel stoplichten zodat je veilig kunt rondtoeren.
Zo fietsen we wat later richting het nieuwe Centraal Station. De Weena, de grote doorgaande weg hier, kende ik niet meer terug. Hij staat vol met moderne kantoorgebouwen. Alleen het Groot Handelsgebouw herkende ik nog en is nu een opvallend oud gebouw tussen al die moderne glazen puien. Het nieuwe Centraal Station is prachtig om te zien.

We rijden weer richting de waterkant en rijden dan door stukken Rotterdam die niet zijn veranderd.
Dan komen we bij het Lloydsgebouw, het vroegere kantoor van de Rotterdamsche Lloyd. Ik heb hier ooit nog eens aangemonsterd. Langs de waterkant zijn hier veel appartementen verschenen van waaruit je een prachtig zicht hebt op de bedrijvigheid op de rivier, al zul je hier niet veel zeeschepen meer zien zoals dat vroeger wel het geval was.

Delfshaven

Dan door naar het oude Delfshaven met zijn schitterende oude pandjes, de molen en de ophaalbrug. Prachtig!

Rotterdam is een heel mooie stad geworden na jarenlang één grote bouwput te zijn geweest. Wat hebben we genoten van dit dagje rond fietsen in een klein stukje Rotterdam.

We zoeken de waterbus weer op die ons vervolgens in een half uurtje terug vaart naar Alblasserdam.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *