Toerist in Giethoorn 2


Donderdag 16 juli 2015

Naar CP Haamstede in Giethoorn

Op CP Pullen kan je niet met de camper naar een plaats rijden voor het lozen van grijs- en zwart water en het innemen van schoon water. Dus zoals ook beide vorige ochtenden breng ik het grijze water weg en vul ik schoon water bij met de jerrycan.

Is het Chinees of Japans?Hierna vertrekken we naar CP Haamstede in Giethoorn waar we rond 12.00 uur aankomen. Er is nog plek genoeg dus we kiezen een mooi plekje uit.

‘s-Middags fietsen we naar Giethoorn. Het is mooi weer en we maken veel foto’s. Zoals we al wisten zijn er opvallend veel Chinezen, maar ook wat Japanners en andere nationaliteiten. De bootjes varen er in de file. Op sommige plaatsen zijn naast de Nederlandse teksten ook Chinese tekens gezet.

Internetten kun je hier in de schuur. Daar liggen geplastificeerde A4-tjes hoe je moet inloggen.
Het gaat niet echt snel. Je kunt 1 uur internetten en daarna moet je 4 uur wachten voor dat je weer 1 uur vooruit kunt. Schiet niet echt op. In de camper is dit netwerk niet bereikbaar. Dus ‘s-avonds gebruiken we de Tube-U.

Vrijdag 17 juli 2015

Dwarsgracht

DwarsgrachtWe doen eerst boodschappen. De supermarkt zit hier naast de VVV. Bij de kassa vraagt een vrouw of ze er geld kan pinnen, want de enige pinautomaat in het dorp tegenover de VVV is defect.

Ze geven vandaag warm weer af, maar door de stevige wind valt dit niet zo op. Toch houden we maar ons gemak. Tegen de avond stappen we toch nog op de fiets en gaan naar het plaatsje Dwarsgracht. Dit lijkt een beetje op Giethoorn, maar dan zonder toeristen en rondvaartboten.
Het ziet er prachtig uit.
De heen- en terugweg gaat door en langs natuurgebied de Wieden.

Zaterdag 18 juli 2015

Fietsroute rondje Giethoorn – Blokzijl

Vandaag is het niet te warm, maar er staat wel veel wind. We fietsen het rondje Giethoorn – Blokzijl van ongeveer 40 km dat voor een groot deel door en langs De Wieden gaat. Erg mooi! We fietsen veel over fietspaden, ver weg van autoverkeer.

LakenveldersVlak voor het plaatsje Jonen zien we 2 ooievaarsnesten. In het weiland er vlak naast lopen Lakenvelders, een oud koeienras.

De enige manier om door te gaan is hier met het pontje. Op een parkeerplaats aan de overkant zijn genummerde parkeerplaatsen voor de bewoners van Jonen die om bij hun huis te komen altijd het pontje moeten nemen.

In Blokzijl eten we aan een jachthaven onze boterhammen op. Daarna rijden we nog even door het plaatsje. Als ik tegen mijn vrouw roep hoe we het dorp uit moeten rijden wordt ik direct door een langsfietsende bewoner gecorrigeerd: STAD. Sorry hoor, roep ik hem na.

Tot nu toe hadden we steeds de wind tegen of schuin tegen. Ook na Blokzijl over de dijk is dit zo. Flink trappen dus. Bij het plaatsje Moespot moeten we links af en hebben we eindelijk de wind mee. Soms hebben we hem flink mee zodat we de hoogste versnelling gebruiken en fluitend 20 km/u halen. Zo lijkt het wel een elektrische fiets.

Hier zien we weer prachtige huizen, sommige met een geweldig weids uitzicht.
Na Sint Jansklooster rijden we langs Bezoekerscentrum De Wierden van Natuurmonumenten.

Na 42,5 km zijn we terug op CP Haamstede.

‘s-Avonds willen we internetten vanuit de camper. We gebruiken hiervoor de Tube-U zodat we niet naar de schuur hoeven te gaan. Maar vanavond is het internet niet vooruit te branden. Later hoor ik de buurman hierover klagen. Hij kan zijn krant niet binnenhalen. Lukte hier ook niet.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Toerist in Giethoorn

  • Julot

    naar zoveel jaren geleden maar eens giethoorn opnieuw bezoeken.net als venetie mogen ze hier ook een toeristenstop opzetten.de bootjes de veeele mensen,je ziet niets meer.wat is er overgebleven.een en al commercieel.tijd voor een nieuw giethoorn.mijn heimwee is verdwenen