Voorjaarstrip naar Amsterdam en Katwoude


Amsterdam

Maandag 27 maart 2017

We gaan weer op pad. Ze geven deze week goed weer af en daar willen we gebruik van maken.
De afgelopen dagen flink gepoetst, water doorgespoeld en weer gevuld.
Ik dacht er nog net op tijd aan om de camper uit de schorsing te halen.

Rembrandtplein

Tegen 11 uur vertrekken we en na een vlotte reis bereiken we rond 14.15 uur Amsterdam City Camp gelegen nabij de oude NDSM werf in Amsterdam-Noord.
Je kan hier uitsluitend met een bankpas betalen. Via een uitgebreid keuzemenu (het wijst zichzelf) komt er een kaartje uit het apparaat waarmee je het terrein kunt opkomen.

We fietsen hierna naar het nabijgelegen pontje dat ons naar de achterzijde van het Centraal Station brengt.
In het centrum is het erg druk. Via de Dam fietsen we rond en komen zo op het Rembrandtplein waar beelden een deel van de Nachtwacht laten zien.

We fietsen verder over bruggen en grachten en komen zo achter het Paleis op de Dam uit.
Er is opvallend veel politie en beveiliging op de been en verkeer is stopgezet. Blijkt dat de president van Argentinië op bezoek is. Ook leden van de koninklijke familie zijn aanwezig.Het IJveer
Via het pontje fietsen we weer terug naar de CP.

Dinsdag 28 maart 2017

Rijksmuseum

Via een andere route en een ander pontje fietsen we naar het Rijksmuseum waar we een aantal uren doorbrengen.
Hierna fietsen we een rondje door het Vondelpark. Het is er druk en velen zitten op het gras te genieten van het mooie voorjaarsweer.

In het Rijksmuseum

De PC Hooftstraat wilden we ook wel eens met eigen ogen zien. Een paar dure winkels, verder niets bijzonders. Een bestuurder van een dure auto moet even laten horen dat hij een heel dikke motor onder de kap heeft zitten.

Woensdag 29 maart 2017

Katwoude

We rijden 17 km verder naar de CP op jachthaven de Zeilhoek in Katwoude. Er staan 2 campers en we parkeren met uitzicht op de haven met aan de overkant Monnickendam.
‘s-Middags fietsen we naar Monnickendam dat we veel leuker vinden dan Volendam. Zo buiten het seizoen is het er lekker rustig.

Donderdag 30 maart 2017

Er is mooi sanitair op de jachthaven. Het grijze water mogen we gewoon in putten op het terrein lozen. Er is ook gelegenheid om het potje te legen, maar er is geen spoelwater. Zelf meenemen dus.

Vandaag gaan we voor het eerst in ons leven naar Marken. Er staat een stevige wind die we gedeeltelijk tegen en gedeeltelijk mee hebben.

Marken ziet er leuk uit en er zijn nog weinig toeristen.
Dan door naar de vuurtoren. Nou, je zal er maar wonen met je voeten zo ongeveer midden in het IJsselmeer. Prachtig en heel rustig.

Vrijdag 31 maart 2017

Vandaag rijden we op het gemakje terug naar huis.
We hebben een leuke trip in eigen land gehad.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *