Via Zwartsluis en Blijham naar Anjum


Woensdag 24 augustus en donderdag 25 augustus 2016

Zweten in Zwartsluis

Jachthaven in ZwartsluisWe rijden vandaag een stukje naar het noorden: Jachthaven Zwartewater te Zwartsluis, 24 km verderop. We kunnen erbij, maar het is hier echt passen en meten. Dat zien we ook bij andere campers. Het gaat gelukkig allemaal goed.

We staan hier onder een paar bomen en daar zitten duiven in met jongen. Die laten flinke klodders vallen op en tegen de camper. Zodoende moet de camper steeds worden schoon gemaakt.

Het is warm weer, bijna 30 graden. We houden daarom maar ons gemak. We verhuizen regelmatig onze stoelen om in de schaduw van de bomen te blijven. Met het windje en zicht op de bedrijvigheid in de haven is het goed toeven hier.

Vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2016

CP Turfstee in Blijham

Er zijn al diverse campers vertrokken uit Zwartsluis als wij ook weg gaan. Zodoende hebben we alle ruimte om achteruit de CP de verlaten.

Na zo’n anderhalf uur zijn we op CP Turfstee in Blijham. Deze CP ligt vlak naast Oude Pekela. Het is er niet druk. De plaatsen liggen rondom een piramidevormig gebouw dat van binnen nog niet helemaal is afgewerkt.

Hennep Thee

Hennep veld in BlijhamNaast de CP en ook op andere akkers wordt hennep verbouwd. Niet de soort waar je high van wordt, maar er zit toch een zeer minimale hoeveelheid van die werkbare stof in.
‘s-Avonds is er een “Hennep Tea Party” in de piramide. De camperaars worden uitgenodigd. Zo zitten we te praten en thee, getrokken van hennepbladeren, te drinken. Voor de eerste keer in mijn leven gebruik ik hennep. Ik heb er (gelukkig)  geen speciale gevoelens van gekregen.
De thee wordt overigens ook verkocht bij plaatselijke grootgrutters.

Onweer

In de nacht van zaterdag op zondag trekken hevige regen- en onweersbuien over. Wat gaat dat te keer! De dakluiken moeten bijna helemaal dicht gedraaid worden om inregenen te voorkomen.
De volgende morgen lijkt de camper een stuk schoner. Hij heeft als het ware een gratis wasbeurt gekregen.

Maandag 29 augustus 2016

Anjum

Molen van AnjumWe hebben besloten om in Nederland te blijven rondtoeren en gaan vandaag naar Anjum in Friesland, iets ten westen van het Lauwersmeer. In deze streek zijn we nog nooit geweest.
We gaan naar Camperpark it Tún-Hûs.
Als we aankomen is de beheerder het gras aan het maaien. Het ziet er verzorgd uit. Hij legt ons een en ander uit en geeft ons een enveloppe waarin we het stageld kunnen stoppen voordat we vertrekken.
‘s-Middags lopen we door Anjum. Er zijn hier opvallend veel huizen met “brocante”.

Dinsdag 30 augustus 2016

Op de fiets

Op de CP is veel informatie beschikbaar over noordoost-Friesland. Fietsroutes zijn beschikbaar en een route tussen twee knooppunten loopt langs de camperplaats.

Zo fietsen we met frisse tegenwind langs de dijk naar Paesens en Moddergat, twee dorpen met authentieke oude huizen. Hierna door naar Wierum. Vanaf hier volgen we een fietsroute langs dorpjes, akkers en weides. We hebben nu de wind vaak mee.

Woensdag 31 augustus 2016

‘s-Morgens doen we boodschappen. ‘s-Middags fietsen we naar Oostmahorn van waaruit vroeger de reddingsboot vertrok om op de Noordzee mensen te redden. Het gebouw van de KNZHRM (Koninklijke Noord- en Zuid-Hollandsche Reddingmaatschappij) staat er nog.

Naast Oostmahorn is een dorp gebouwd in oud-Hollandse stijl, Esonstad, met veel aanlegsteigers. Je kunt van hieruit het Lauwersmeer opvaren.

Donderdag 1september 2016

Naar camperplaats Jachthaven Wartena

Bij het controleren van WhatsApp blijken onze dochter en schoonzoon vanuit Akkrum met de fiets aan het toeren te zijn. Wij willen naar Warten en dat is er niet zo ver vandaan.
Als wij rond half een op de CP aan de jachthaven zijn komen zij net van het pontje dat bij de CP aanlegt. Wat een toeval! Zo kunnen we gezellig samen lunchen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *