Over camperpraatjes 6


Hoe het begon…

GeorgiaWij (Georgia) hebben nooit gekampeerd en gingen meestal met de auto weg.
We huurden dan een appartement of huisje voor een week en verkenden van daaruit de hele omgeving. Op het strand liggen bakken is bepaald ons ding niet.

Tijdens die verkenningstochten (vooral in Frankrijk) zagen we vaak campers staan of rijden. Dat leek ons wel wat. In plaats van steeds vertrekken vanuit je uitvalsbasis kun je daarmee rondtrekken.

Dat idee heeft eerst een paar jaar moeten sudderen. Pas toen we alle twee met werken waren gestopt, pakten we het weer op. We bezochten diverse camperdealers. Prachtige nieuwe wagens hebben we gezien. Ze waren alleen een ietsje boven de begroting. Naar tweedehands campers hebben we eigenlijk nooit gekeken.

We wonen in een provincie waar veel toeristen komen. Zeker in de zomer is er dus veel vakantieverkeer. Tussen het vakantieverkeer zag je vroeger veel auto’s met caravan rijden en een enkele camper. Tegenwoordig lijkt het soms wel andersom. Ik zei dan altijd: “Daar gaat er weer eentje”.

Afgelopen voorjaar was er in de buurt een show met tweedehands campers. Wij zijn gaan kijken. Er stonden heel leuke campers bij. En zo begon het toch weer te kriebelen.

Schoonmaak van de camperEen paar maanden later zijn we naar de camperdealer gefietst om eens rond te kijken. En ja, er stond een heel geschikte camper naar ons te lonken. Thuis gekomen hebben we de spaarpot omgedraaid en gezegd: nu of nooit.

De volgende dag hebben we hem gekocht: een 9 jaar oude Chausson Welcome 95 met 2 bedden in de lengte.

Ons camper leven kan beginnen.

Waarom een website?

Websites maken is een van de hobby’s van de vrouwelijke helft van Georgia. Het lag dus voor de hand om over onze ervaringen met de camper en het camperen een website te maken. Zo is camperpraatjes.nl ontstaan.

Samen vullen we deze website met informatie en wetenswaardigheden, foto’s, tips en verhalen.

Bestemd voor beginnende – en door de wol geverfde camperaars. Maar zeker ook voor familie, vrienden en kennissen die ons via de reisverhalen willen volgen.

Welkom bij camperpraatjes.nl.

We wensen jullie veel lees- en kijkplezier.

We kijken uit naar jullie reacties.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Over camperpraatjes

 • Frits en Ellen

  Wat leuk om hier jullie verhalen te lezen.
  Wij hebben 8 jaar met de caravan gereisd en dat is ons uitstekend bevallen. Over 2 weken hopen we onze camper te kunnen ophalen. Eind april is het de bedoeling om 1 weekje met de camper weg te gaan.
  Zelf werk ik nog maar volgend jaar wil ik gaan stoppen en gaan we genieten van onze vrijheid.

  We gaan jullie zeker volgen.

 • Jannie

  Leuke site om te lezen, kunnen hier leuke tips op doen.
  Hebben net onze eerste camper gekocht, wel een keer een gehuurd.
  Nog een paar weekjes wachten en dan begint ons avontuur.
  Eerst ook maar beginnen met een weekendje Nederland. Blijf jullie volgen leuk!