Aankomst Portugal


Een bijzondere stoet

Na vertrek zien we op de andere rijbaan een bijzondere stoet die door de Gardia Civil wordt begeleid. Eerst een kar met bloemen, dan huifkarren, maar ook een soort containers, getrokken door tractoren of stieren. Onze eerste reactie is dat het een begrafenis betreft.
Een stuk verder zien we er nog meer. Er is op de autoweg een hele baan voor hen afgezet. Hierbij zien we feestelijk uitgedoste mensen lopen. Sommigen hebben een flesje bier in de hand.

Buien

Onderweg zijn er steeds buien. Als we stoppen voor de lunch ziet het zwart in de verte. Even later gaat het regenen en onweren. Het onweer komt dichterbij en het houdt op met zachtjes regenen. Er komt een gigantische hoeveelheid regen naar beneden en er zit ook hagel bij. De weg op de parkeerplaats staat blank. Gelukkig trekt het onweer verder en houdt het weer even op met regenen.

Portugal

Aankomst in PortugalAls we afslaan richting Portugal wordt de weg ineens een stuk slechter. Grote stukken wegdek zijn stuk gereden.
De Garmin geeft aan dat de aankomsttijd 14.35 uur bedraagt. Lekker vlot denken we eerst, maar dan bemerken we dat het niet kan kloppen. Ach natuurlijk, de klok gaat een uur terug in Portugal.

Dan rijden we via een brug over de grensrivier Portugal binnen. ALGARVE en bem-vindo, welcome, en bienvenido staat er op een groot bord dat over de volle breedte van de autoweg hangt.

Kuilen en gaten

We slaan af en rijden door Villa Real de Santo António naar de N125. Maar wat is dat een verschrikkelijk slechte weg. Helemaal kapot gereden en talloze kuilen en gaten in het wegdek. We doen het maar rustig aan.

Moncarapacho

Uitzicht vanuit de camperplaats in de AlgarveZo komen we aan bij CP Caravanas Algarve in Moncarapacho. We praten met de eigenaar die Engels spreekt met een flink accent. Hij heeft in Australië gewoond. Hij laat me de noodzakelijke dingen zien. Dat ziet er prima uit.
Het uitzicht rondom is prachtig. Vanuit de camper zien we in de verte de zee.

Donderdag 12 mei 2016

Regelmatig vallen er kleine buitjes, dus nog niet wassen vandaag.
‘s-Middags fietsen we naar het dorp. Op het plein bij de kerk zitten mensen op de terrassen.
We kopen een kaartje en gaan naar het postkantoor voor de postzegel. Daar wordt mijn vrouw met een paar keurig Nederlandse woorden begroet.

Bij een bank wil ik geld pinnen. Zowel bij de Rabo-pas als bij de ING-pas toont het scherm dat deze service niet beschikbaar is.

Het fietsen naar het dorpje ging heuvel af. Terug moeten we dus heuvel op maar het is goed te doen op onze gewone fietsen.

Als we net aan de thee zitten gaat het maar weer eens gieten.

Overwinteraars

Deze CP wordt veel gebruikt door overwinteraars. Zij zijn inmiddels weer vertrokken.
Behalve campers staan hier ook een aantal caravans die voorzien zijn van vaste terrasconstructies. Die staan hier permanent.
Verder staan er nog een aantal chalets.

We praten met een Brit die hier een chalet heeft gekocht. Hij vertelt dat het al heel lang niet meer zoveel heeft geregend in Portugal en dat deze winter hier koud was vergeleken met andere jaren. Dit hadden we ook al van Nederlanders in Spanje gehoord die daar dus waren blijven hangen. Verder vertelt hij dat er hier veel overwinteraars staan, opvallend veel Fransen, die niet meer naar Marokko gaan.

Vrijdag 13 mei 2016

Vandaag wasdag. Dat lukt net tussen wat buien door.
En ook de camper krijgt een kleine wasbeurt .Dat is hard nodig na al die gaten en kuilen vol water in de N-125.

De eerder genoemde Brit vertelde nog dat je hier in de Algarve gewoon op de tolweg kunt rijden zonder dat je hoeft te betalen. En mocht je je auto hebben geregistreerd dan wordt alleen de eerste dag afgerekend.
In de rest van Portugal gaat dat volgens hem niet op.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *