Blij verrast


Maandag 13 juni 2016

Na vertrek willen we de plaatselijke middenstand steunen door boodschappen te doen en te tanken een paar honderd meter van de CP. Helaas, op maandag zijn ze gesloten.

Tot Angoulême is het druk op de N-10, daarna weer lekker rustig. Zo rijden we vlotjes door tot Poitiers. Daar rijden we langs de Auchan en kunnen we tanken.
We eten er ook en dan begint het te regenen.

We rijden naar de CP in St-Loup-Lamairé, 2 stroken grasveld met een middenweg. Achter op die weg staat een Franse camper geparkeerd. Op het gras gaan staan is met dit regenachtige weer niet verstandig en we willen die Fransen ook niet klem zetten. We gaan verder kijken.

Thouars

CP in ThouarsWe gaan naar Thouars. De Garmin leidt ons onder een oude muur door smalle straatjes dwars door het centrum, maar het past allemaal prima.

Het is een kleine CP op een parking naast een school onder de kasteelmuur.
De afgebakende plaatsen zijn afgestemd op personenauto’s, dus als je niet met de spiegels tegen elkaar wilt staan neem je wat meer ruimte. Lozen mag hier niet gebeuren als de kinderen worden gebracht of gehaald. Als we net staan komen er diverse ouders hun kind ophalen.
Personenauto’s parkeren tussen de campers.

Nog steeds regent het af en toe, maar we willen toch even de benen strekken. Via een trap klimmen we naar boven en lopen door de stad. We zien veel wildbreisels. Grappig om overal om bomen en paaltjes brei- en haakwerkjes te zien.

Wildbreisel in Thouars

De stad is rijkelijk voorzien van oude gebouwen. Niet alles is echter in gerestaureerde staat.
Op de terugweg lopen we nog een expositie binnen van plaatselijke amateurfotografen en -schilders.

Terug in de camper zien we steeds ouders hun kind brengen. Die kinderen hebben meestal een blaasinstrument bij zich waarmee ze naar boven lopen. Hoe later het tijdstip hoe ouder de kinderen. Ook volwassenen zien we met een muziekinstrument naar boven lopen.

Dinsdag 14 juni 2016

Om zeven uur word ik wakker van een kinderstem. Het eerste kind wordt al naar school of de crèche gebracht.

Na de gebruikelijke routine zijn we weer gereed voor vertrek. Water neem ik niet in, want de kranen van drinkwater en spoelwater voor de toilet cassette zitten weer erg dicht bij elkaar.

In Bressuire proberen we inkopen te doen bij een DIA, maar de schappen zijn half leeg. Heeft dit soms iets te maken met de landelijke stakingsdag die voor vandaag in Frankrijk is afgekondigd?
Benieuwd of we daar nog wat van gaan merken.

We rijden op de N-249, een 110km weg met 4 banen. Het is ongewoon rustig op de weg dus we kunnen lekker opschieten. Het gaat dan maar weer eens regenen.

De Garmin geeft aan dat in Nantes de weg is geblokkeerd en we worden omgeleid. Uiteindelijk komen we boven Nantes uit op de N-137 richting Rennes.

We gaan naar de CP van Cessons-Sevignes, een plaats binnen de rondweg om Rennes. De CP ligt een beetje afgezonderd. Er staat 1 camper. We besluiten om verder te kijken.
Dat wordt dan de CP van St.Aubin d’Aubigné. De CP staat vol met geparkeerde auto’s. Misschien is er wel ergens een vrij plekje, maar dit gaan we ook niet doen.

Fougères

Door naar de volgende, in Fougères, waar 2 CP’s zijn. We kijken bij de eerste CP bij de parkeerplaats voor het kasteel. Dat ziet er goed uit en bijna alle plaatsen zijn al bezet. Met kunststof roosters is het gras verhard. Prima!

Verrassing

We gaan wandelen. Het ziet er interessant uit, maar als het steeds maar weer regent besluiten we terug te gaan naar de camper en het later nogmaals te proberen.

Na het eten volgen we een uitgezette route door mooi aangelegde en onderhouden tuinen, omhoog door het centrum, weer omlaag door andere tuinen, en tenslotte door de prachtige Middeleeuwse wijk. Vanuit die laatste tuinen hebben we een schitterend uitzicht op de omgeving.

Dit was echt een verrassing voor ons. En alles wordt keurig onderhouden, gericht op het aantrekken van toeristen.

Woensdag 15 juni 2016

Toen we gingen slapen begon het weer te regenen en flink ook. Vanmorgen was het droog en op de CP waren nauwelijks plassen te zien. Het was vannacht rustig op de CP.
We zien dat al vroeg de vuilnisbakken worden geleegd.

Je kunt hier alles lozen. Water bijvullen is toch weer een probleem. Alles komt uit 1 kraantje.

We gaan eerst naar de E. Leclerc supermarkt. Mijn vrouw betaalt met de pin. Die is goed, maar daarna loopt het vast. Het probleem is bekend in de supermarkt. Contant betalen dus. Als ik daarna wil tanken (alleen met pin) gebeurt hetzelfde.

Verder weer. Als we vanuit Bretagne Normandië binnenrijden kunnen we in de verte de Mont Saint-Michel zien liggen. Als we even later op de parkeerplaats met dezelfde naam komen is die niet te zien. Wel is het uitzicht hier mooi.

Carentan

De CP in Carentan is moeilijk te vinden omdat de Garmin ons een doodlopend stukje bij de haven instuurt. Even later komen we er toch en kunnen moeiteloos binnenrijden. We hebben stroom en internet en ook de VPN doet het prima.

‘s-Middags lopen we even rond in het centrum. Er is een oude kerk die dringend opgeknapt moet worden. Veel herinnert hier aan de bevrijding in juni 1944. De 72-jarige herdenking van 6 juni is net geweest. Maar ook aan de komende Tour de France en het Europese voetbalkampioenschap wordt aandacht besteed.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *