Een zonnig weekje


Zaterdag 14 en zondag 15 mei 2016

Relaxen

Fietsen en wandelen in de omgeving is hier niet echt makkelijk. Wil je wat zien dan heb je een auto of motor/scooter nodig. We houden ons gemak dan maar.

Er heerst hier een zalige rust. Alleen de eerste dag van ons verblijf was er een Duitse camper, die na één nacht weer vertrok. Er staat nog een Franse camper die hier al langer stond. Verder zijn er geen andere campers bijgekomen.

Maandag 16 mei 2016

Falésia

CP in FalésiaNa vertrek rijden we naar de A-22, de tolweg hier. Benieuwd of we daar ooit iets van horen. Men beweert van niet. Het fotografisch registreren van buitenlandse kentekens en de combinatie van het afrekenen schijnt op deze tolweg een probleem te zijn.
Het schiet in ieder geval lekker op. Ook deze weg krijgt al wat slijtplekken.

We gaan naar Algarve Motorhome Park in Falésia. Dat ziet er leuk uit. Nadat we ons melden mogen we zelf een plekje uitzoeken. Als we daarna teruggaan naar de receptie betalen we, krijgen we de Wifi-code en wordt de stroom aangezet.

Strand bij Falésia

We gaan direct naar de super iets verderop in de straat. Het is een kleintje zonder uitgebreid assortiment, maar we kunnen vandaag weer eten.

Onze internetverbindingen laten we bij voorkeur via een VPN lopen, een virtual private network. Onze verbindingen zijn dan beveiligd. Helaas wordt de VPN hier geblokkeerd. Ook WhatsApp en het spelletje HayDay worden geblokkeerd, terwijl Wordfeud het weer wel doet.

In het dorp vinden we ‘s-middags een grotere supermarkt en een flappentap.

Dinsdag 17 mei 2016

Op de fiets naar Vilamoura

‘s-Morgens is het al direct warm ondanks de getemperde zon door de sluierbewolking.
Na de koffie fietsen we naar Vilamoura, een stukje naar het oosten. Er zou een soort fietsroute zijn. Nou, dat klopt, een soort. Het is een pad verhard met stenen en het zit vol kuilen. Rustig aan dus maar.

We komen aan bij de marina, jachthaven. Volgens een artikel dat we hadden gelezen zou het ene jacht nog groter zijn dan het andere. Dat is natuurlijk wel zo, maar echt groot zijn ze nou ook niet.

Fietsend langs de haven zien we restaurants, cafés, pubs, eettentjes en wat winkeltjes met snuisterijen en watersportartikelen. De meeste opschriften zijn in het Engels. En dat is de taal die je overal hoort spreken. Veel Britten lopen hier rond, ook herkenbaar aan de verbrande huid. En dan is het nog geen hoogseizoen! Nee, we gaan maar terug. Dit vinden we niet zo gezellig. We hadden eigenlijk ook nog naar het volgende dorp willen fietsen, maar het is ons te warm. Terug naar de camper dus.

Beetje Zwitserland in de Algarve

Spelen op de alpenhoorn‘s-Avonds horen we een blaasinstrument dat we gisteravond ook al hadden gehoord. Als ik ga kijken zie ik bij de receptie een man op een lange Alpenhoorn blazen. De toekijkende camperaars applaudisseren steeds als hij weer een liedje heeft geblazen.

Woensdag 18 mei 2016

Ooievaars in Silves

We gaan naar het Algarve Motorhome Park in Silves. Het is een leuke route met goede wegen. We zien mooie huizen, huizen die wat onderhoud kunnen gebruiken, en krotten.

In Silves gaan we eerst naar de supermarkt. Terwijl mijn vrouw de boodschappen doet, kijk ik naar een ooievaarsnest op een hoek van de supermarkt. Het is een nest met 3 jongen en er is één ouder. Die is bezig met het repareren van het nest, met poetsen en af en toe voeren van de jongen.
Dan komt de partner terug. De eerste ouder gooit de kop in de nek en begint te klepperen. Nog geen halve minuut later vliegt hij weg om eten te gaan zoeken. Het valt tenslotte niet mee om 3 jongen groot te brengen.

De supermarkt ligt vlak naast de CP. Daar worden we begroet door een jonge vrouw die zegt dat we een plekje kunnen zoeken en dan betalen. Precies zoals de vorige CP in Falésia.

Als we goed en wel staan komt er vlakbij een Duitse camper staan. Hé, die mensen ken ik, ze stonden ook in Falésia. We praten even kort met elkaar.

Naast de CP is ook een ooievaarsnest. Van onder de luifel kijk ik naar het doen en laten van de vogels op dit nest.
Als de wind halverwege de middag wegvalt vliegen er ineens zo’n 20 ooievaars boven ons zwevend op de thermiek. Prachtig!

Als de ergste warmte voorbij is fietsen we naar het centrum van Silves. We parkeren onze fietsen tegen een lantaarnpaal en lopen naar boven naar het kasteel. We zijn te laat, ze sluiten al om 17.30 uur. Morgen dan maar.

Donderdag 19 mei 2016

Kasteel en museum

We vertrekken op tijd naar het kasteel. Je kunt hier een combikaartje kopen om ook het museum te bezoeken. Gepensioneerden krijgen korting, maar zijn voordeliger uit met 2 aparte kaartjes. De dame achter de kassa wil wel een legitimatie zien. Ze is onverbiddelijk! Mijn vrouw mag de volle mep betalen omdat ze geen legitimatie kan tonen.

Even later lopen we over de kasteelmuren. We boffen met het weer; een aangename temperatuur met een lekker windje.
Van hier af heb je een goed zicht op de omgeving en op het deel binnen de muren. Van de oorspronkelijke gebouwen is weinig meer over dan wat fundamenten. Daar worden nog opgravingen gedaan.
We bezoeken hierna het museum. Best indrukwekkend allemaal met interessante details over duizenden jaren geschiedenis.

Vrijdag 20 mei 2016

Een weerzien in Figueira

‘s-Morgens zien we dat de Duitse camperaars nu op een andere plek staan. Ze blijken gisteren naar een meer vlakbij te zijn gegaan. Het was een prachtige plek. Overdag hadden ze nergens last van, maar ‘s-avonds werden ze overvallen door miljoenen muggen. Blijven was geen optie.
We praten nog even en wensen elkaar een goede reis en nog veel plezier.

We rijden naar CP Area de Servico in Lagos. Maar als we die kale zandvlakte zien besluiten we door te rijden.
Zo komen we aan op Figueira Camper Park. We worden direct te woord gestaan door een Frans sprekende vrouw. We kunnen gaan staan waar we willen. En wie zien we daar: de Duitse camperaars.

Een prachtige plek

‘s-Avonds lopen we met hen naar het strand over een deels smal voetpad. Ook moeten we over stenen een stroompje oversteken. Aan weerszijden van het pad staan bijzondere wilde planten. Ook horen we volop kikkers en vogels.


En dan het strand en de Atlantische Oceaan. Heerlijk die frisse lucht en dat heldere zeewater. Het is afgaand tij. De golven kabbelen rustig op het strand. Het is wat heiig.
De steile rotswand is indrukwekkend om te zien met al die lagen in afwisselende kleuren.

We lopen een stukje langs de vloedlijn en genieten van de zee en de rust.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *