Via Gibraltar naar Gelves


Zaterdag 7 mei 2016

We rijden via de A-7 naar La Línea de la Concepción bij Gibraltar.
Costa del SolDe weg is grotendeels 4-baans met 80 km maximum snelheid. Ook prima te berijden.
Het landschap wordt groener, de huizen mooier en luxer. Grote appartementen, resorts en golfbanen, alles goed verzorgd: de Costa del Sol.

Eerst zijn er af en toe wat spetters, na Marbella is het weer regen.
We passeren eerst Algeciras. Er lopen veel electriceitsleidingen heen en er staan veel schoorstenen. Het stinkt.
In de baai zien we schepen voor anker liggen.

Gibraltar

Om 15.45 uur komen we aan op de Area Autocaravanas Alcaidesa Marina gelegen op een kade van de jachthaven. Je kunt er lozen en water innemen. Er is geen electriciteit en Wifi.
We zien de Rots van Gibraltar, de top is in nevelen gehuld. Er liggen passagiersschepen aangemeerd.

We wandelen naar Gibraltar. Een lange rij auto’s staat te wachten tot ze de paspoortcontroles kunnen passeren. Wij zelf moeten 2 maal onze paspoorten laten zien, de eerste keer om Spanje te mogen verlaten, de tweede keer aan een Britse ambtenaar om Gibraltar binnen te mogen. Kennelijk staan we niet gesignaleerd, want we mogen door.

Direct zien we Britse politieagenten, een rode telefooncel en een rode dubbeldeksbus. Bijna alles ademt British.
Dan worden net voor ons de slagbomen neergelaten. De weg loopt hier dwars over de start- en landingsbaan. Op het vliegveld zien we een passagiersvliegtuig met draaiende motoren, dat zo’n 10 minuten later opstijgt. Heel apart.

Na de startbaan passeren we een voetbalveld. Er staan hoge hekken langs en er boven hangen netten om te voorkomen dat een voetballer een vliegtuig uit de lucht schiet.
Daarna passeren we een benzinestation met ongelooflijk lage brandstofprijzen. De Euro 98 is de duurste brandstof met een prijs van 1.00,9 Euro/ltr.

We lopen verder maar raken nog niet onder de indruk. De stad is druk met veel hoogbouw. De auto’s rijden hier rechts. De nummerborden beginnen met een “G”.

Gezien het tijdstip besluiten we terug naar de camper te gaan en morgen met de stadsbussen de belangrijkste dingen te bezoeken.

Zondag 8 mei 2016

Regen als spelbreker

Als we wakker worden regent het flink, net zoals vannacht. Zo willen we niet rondlopen in Gibraltar en besluiten om door te rijden. Jammer!
Als we door La Linea rijden zien we uit putdeksels het water stromen. De riolering kan al het water niet meer aan.
Onderweg regen, regen, en nog eens regen, soms zacht, soms hard. Regelmatig zijn er matrixborden waarop staat aangegeven de snelheid te matigen en afstand te houden.

Het landschap is nog steeds opvallend groen. Het zal hier dus wel vaker regenen. Later zien we wat meer landbouwgronden waarop onder andere graan en zonnebloemen worden verbouwd.

Mooie luchten in Sanlúcar de Barameda
Halverwege de middag komen we aan bij AC Parking in Sanlúcar de Barameda. Het terrein kan wel wat onderhoud gebruiken. De paden staan vol plassen. Er staan 4 campers en een heleboel gestalde caravans naast elkaar geparkeerd. We besluiten te blijven.

Later komt de beheerder. Hij heet Alfonso en is erg behulpzaam. Hij houdt kantoor in een schuur die vol rommel staat. Ook de wasmachine staat daar. Als ik vraag naar een droger troont hij me mee naar een naastgelegen kas van plastic. Deze kan nu worden gebruikt voor feesten en barbecues en er hangen drooglijnen waar we desgewenst de was op mogen hangen. Het is er best warm.

Het gaat weer regenen, en niet zo zachtjes ook. Het gaat de hele nacht door.

Maandag 9 mei 2016

Maandag wasdag

WasdagWe blijven nog een dagje en doen de was en halen de noodzakelijke boodschappen. Er is een bakkerij en een klein, plaatselijke supermarktje.
Omdat de zon al een tijdje uitbundig schijnt, hangen we de was later achter de camper zodat die lekker kan droog waaien.
Als het weer gaat spetteren halen we de was vlug binnen, nagenoeg droog.

Weggeslagen zand in Sanlúcar de Barameda

Hoog water

‘s-Middags lopen we naar het strand. Midden door de weg loopt een kanaal waardoor het water naar zee wordt afgevoerd. Het vele water heeft een geul getrokken in het strand. Het huis er naast staat letterlijk tot aan zee. Er zijn rotsblokken en betonblokken voor geplaatst om het huis enigszins te beschermen. Verderop zijn meer huizen te zien die heel dicht bij de zee staan.

Dinsdag 10 mei 2016

Naar Gelves

Vannacht heeft het weer veel geregend, zo ook deze morgen. Alfonso is er niet. Een jonge Duitse camperaar en zijn gezin willen weg en kunnen niet betalen. Wij ook niet, maar doen eerst andere noodzakelijke dingen.

Na vertrek doen we eerst boodschappen bij een groot winkelcentrum. We blijven daar ook maar eten.

Dan is het al zo laat geworden dat we besluiten niet verder dan Sevilla te rijden.
We hebben drie CP’s uitgezocht, maar de eerste valt al af omdat in een review was gezegd dat de toegangsweg bij regen moeilijk te berijden is.
De tweede CP is bij een caravan bedrijf. Het hek is gesloten en je moet bellen voor toegang. De CP heeft geen sfeer.

De volgende CP is de jachthaven in Gelves, net onder Sevilla. Na aanbellen gaat het hek open en kunnen we het terrein oprijden. We krijgen het eerste plekje tussen een paar geparkeerde bootjes. We krijgen wat uitleg over de voorzieningen. De Wifi is matig maar met behulp van de Tube-U gaat het een stuk beter.

Als we even de benen strekken spreekt een vrouw ons aan. Ze blijkt een Nederlandse zeezeilster te zijn die samen met haar man al 6 dagen hier ligt te wachten op beter weer. Ze willen nog naar Marokko. Ze heeft diverse vragen over campers.

Woensdag 11 mei 2016

Als we ontbijten wordt er naast ons een motor gestart die een boel lawaai maakt. Het is de botenlift. Er wordt een flink zeiljacht uit het water getild. Het geheel rijdt een stukje verder tot naast het putdeksel waar grijs- en zwart water geleegd moet worden. Daar wordt de romp van het jacht schoongespoten.

We weten dat er door bewoners van de appartementen aan camperaars gevraagd is de toiletcassette niet te legen omdat dat dan in de rivier terecht zou komen. Maar ik vraag me af wat het meest vervuilend is: de inhoud van de toiletcasssettes of de verfresten die van de romp van een schip komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *