In Alicante


Donderdag 21 april 2016 t/m zondag 1 mei 2016

Vandaag rijden we naar Alicante. We ronden Valencia vlotjes en via de A-7 rijden we tolvrij door het binnenland. Zo komen we via een andere kant Alicante binnen.

El CampelloOnderweg worden we gebeld. Onze zoon dacht dat we al op Camper Area Campello Beach waren. Nou zo vlot zijn we nou ook weer niet.
Hij vertelt ons dat het er behoorlijk druk is. Hij reserveert alvast een plaatsje voor ons.

We zoeken op die A-7 een geschikte plaats om te eten. We kunnen er geen vinden. Alle parkeerplaatsen leiden de snelweg af naar de dorpjes. Dan rijden we maar door en zo zijn we om ongeveer 13.30 uur op de plaats van bestemming. Hier worden we hartelijk begroet door Pilar die ons nog van vorig jaar kent.

Onze zoon komt ons na zijn werk ophalen en wat later kunnen we ook onze schoondochter en kleinzoon omhelzen. Geweldig om ze weer te zien.

Strand en boulevard

Strand bij AlicanteDe dagen hierna gaan we onder andere ook naar het strand en wandelen we over de boulevard.

Boulevard bij AlicanteDoordeweeks en ook op zaterdag kun je hier op het strand een kanon afschieten, maar op zondagmorgen is het gezellig druk zonder dat het overvol is.
Op het strand zitten de mensen langs de waterlijn. Van jong tot oud, van gezinnen tot groepen of individuen, allemaal vermaken ze zich.
Op de boulevard bevinden zich ook de nodige mensen. Velen hardlopen hier of wandelen flink door. Een paar fietsers schieten er ook nog tussen door, ondanks het verbodsbord dat fietsen verboden is.
Op zee zijn surfers, kitesurfers en plankpeddellaars bezig.

Als de tijd van de siësta nadert gaan de meesten weer naar huis. Vanaf een uur of vier komen de mensen weer te voorschijn.
Er wordt gevoetbald en gevolleybald. Ook zien we een groep die, vermoedelijk, tai-chi oefeningen doet. Het is duidelijk voor gevorderden. Ik krijg haast spierpijn als ik er naar kijk!
Wat verderop zien we een groep die gelijksoortige oefeningen doet. Dit zijn duidelijk beginners en de gemiddelde leeftijd is een stuk hoger. Moest de eerste groep de oefeningen staand doen, de tweede groep doet dit zittend.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *