Van Nederland naar Spanje 2


Zondag 10 april 2016

Het is zover: we vertrekken richting het Iberisch schiereiland. We willen naar Spanje en Portugal.
De route staat maar globaal vast. We willen via midden-Frankrijk via de A-75 en Catalonië naar Alicante voor familiebezoek. Daarna zien we wel, mede afhankelijk van het weer.

We vertrekken lekker op tijd. Het passeren van de Belgische grens gaat zonder enig probleem, geen controle gezien. Ook bij Antwerpen en Brussel rijdt het lekker vlot door.

Op de rocade van Charleroi stoppen we op een parking om te eten. Mannen zoeken hier contact met elkaar. We zien het allemaal verderop de parking gebeuren.
De reis is zo vlotjes verlopen dat we besluiten niet naar de CP van Rocroi te gaan, maar verderop een CP te zoeken. We proberen het in Suippes.

De weg tussen Charleroi en de Franse grens is echt een ramp. Zijn ze niet aan de weg bezig, dan is het wegdek erg slecht. Er wordt hier een autoweg aangelegd naar Charlesville-Mézières en verder tot Reims.
Het weer vandaag is zonnig en weinig wind. Heerlijk om te rijden dus.

Vlak voor Suippes zien we een groot monument omtrent de slag in de 1e wereldoorlog die hier heeft gewoed. Even verder zien we een groot oorlogskerkhof.

CP in Suippes

SuippesDe CP in Suippes is een mixparking en er staat 1 Nederlandse camper. Dit ziet er goed uit. We gaan meteen maar even de benen strekken.
Ook hier weer veel herinneringen aan de 1e wereldoorlog. Het monument/museum is vandaag gesloten. En ook hier weer een oorlogskerkhof.

In de bomen rondom de parking nestelen kraaien die nog even flink van hun neus maken voor het slapen gaan. De kerkklokken klinken elk kwartier. Toch is dit niet storend.

Maandag 11 april 2016

We rijden via Troyes en Auxerre. Het is hier een en al landbouw. De gele bloempjes van de koolzaadvelden vallen op,
De N-151 van Auxerre via Clamecy naar La Charité-sur-Loire is een matige weg met veel bochten. Ook regent het steeds.

De CP net boven Nevers in Pougues-les-Eaux ziet er niet goed uit. Hij ligt bij een uitgaande weg en bij een casino/planetarium.

We zoeken de N-7 weer op. Ook van deze weg gaan ze een vierbaansweg maken. Er zijn steeds wegomleggingen. De Garmin is hier helemaal de kluts kwijt. Gewoon de bordjes met N-7 blijven volgen.

Om 18.30 uur na 400 km komen we op de CP van St. Pourcin-sur-Soule. Het is een mooie camperplaats, gelegen tussen het riviertje en de sportvelden.

Dinsdag 12 april 2016

Donkere wolkenNa vertrek doen we eerst boodschappen in Gannat. Daarna door Clermont-Ferrand naar de A-75. We zien hier bergen in de verte, waaronder de Puy de Dôme.

Er zijn steeds regenbuien. Bij de Aire de Garabit stoppen we voor de thee en bekijken de brug die door Eifel is ontworpen. Er zijn nu steeds felle buien, eentje zelfs met hagel.
We proberen hier de wifi, maar het lukt ons niet een goede verbinding te krijgen.

Door naar de CP van La Canourgue. De coördinaten kloppen niet! Het is een paar honderd meter verder. Gelukkig is er nog plaats. Sommigen zitten lekker in de zon. Dat doen we ook meteen.

Na het eten lopen we nog even naar het centrum. Er zijn hier nog woningen uit de 15e/16e eeuw.

Woensdag 13 april 2016

We stonden vlak langs de doorgaande weg. Desondanks hebben we prima geslapen.
De zon scheen eerst nog, maar er komt steeds meer bewolking. Juist als we vertrekken begint het te spetteren. In de verte zien we donkere wolken en als we de A-75 opdraaien zien we bliksemschichten.
Op dit stuk van de A-75 is het flink klimmen en dalen. Regelmatig valt er een bui.

La CavalerieWe rijden door Millau, tanken daar en rijden dan door naar La Cavalerie, een tempeliersdorp. Bij de ingang van het dorp is een parking, maar die is verboden voor campers. De naastgelegen CP van Camping-Car-Park is geen optie.

We vinden naast de oude muur een prima parkeerplaats en lopen via een poort zo het oude centrum in. Er staan de nodige huizen te koop. Andere huizen kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. En jammer dat er auto’s staan in dit oude centrum.

We rijden weer door. Op de rondweg van Beziers begint het gigantisch te regenen. De weg kan al het water niet aan. Gelukkig is het ook zo weer voorbij.

Via Narbonne rijden we naar de CP in La Palme. Het ziet er hier bekend uit. En ja, vorig jaar waren we hier ook al en ook nu hebben we geen goed gevoel bij deze CP. Leucate-plage

Door naar Leucate-plage. Dat ziet er veel beter uit met uitzicht op een binnenzee en met de Pyreneeën op de achtergond.

Donderdag 14 april t/m zaterdag 16 april 2016

Vanaf de CP zijn de Pyreneeën nu goed te zien. Ook zien we besneeuwde bergtoppen.
Na vertrek hebben we tot de Spaanse grens steeds zicht op die besneeuwde bergtoppen die alsmaar dichterbij komen.
We rijden door Perpignan naar Le Boulou. Voorzichtig rijden we er door. De doorgaande weg in het volgende dorp is maar smal met al die geparkeerde auto’s. Twee campers kunnen hier elkaar nauwelijks passeren.

Aan de Frans/Spaanse grens zien we geen zichtbaar toezicht. We passeren de grens dan ook vlot.

Op een parkeerplaats verderop in Spanje willen we gaan eten. Het voelt hier echter niet goed met een dame die haar diensten aanbiedt en twee rare snuiters in de buurt. In een dorpje vinden we alsnog een geschikte plaats.

FietstochtjeTegen 14.30 uur zijn we op CP EmpordArea in Palamós. We gaan lekker buiten zitten. En eens uitgebreid douchen vinden we ook wel weer eens lekker. Fietsen langs de boulevard in Palamós

Vrijdag fietsen we langs de boulevard in zuidelijke richting tot we niet verder kunnen. Bij de Tourist Información halen we twee kaarten met fietsroutes.

Zaterdagmiddag stappen we op de fiets en rijden in noordelijke richting. We kunnen echter het begin van de route niet vinden. We moeten zodoende wat pittige hellingen nemen die we lopend op gaan.
Het fietspad is een met ruw beton verhard pad waar ook veel wandelaars gebruik van maken.

In Mont-Ras / Parafrugell drinken we thee in een bar en praten wat met de mannen die naar de voetbal zitten te kijken.

Palamós
De terugweg verloopt goed al hebben we een vrij stevige tegenwind.

Zondag 17 april 2016

Na vertrek gaan we eerst tanken bij de vlakbij gelegen supermarkt. De diesel kost 0,909 Euro/ltr.

Je moet hier eerst een maximum bedrag intoetsen. Tanken lukt dan, maar vervolgens staat op het bonnetje weer niet het bedrag dat je werkelijk hebt getankt.
De servicebalie van de supermarkt biedt uitkomst. We krijgen een uitdraai waar het werkelijk getankte bedrag op staat.

Waarschuwing

Dan door naar de AP-7. Via de tolwegen willen we naar onze volgende CP.
Bij een grote parkeerplaats met services willen we gaan lunchen, maar we kunnen geen plaatsje vinden.
Bij de eerstvolgende (kleine) parkeerplaats stoppen we. Een matige plaats, maar de maag knort.
Er stopt vóór ons een Duitse camper die direct weer door rijdt. Wat later stopt er een Duits VW-busje. Achter en vóór ons stoppen auto’s.

Wat later stappen twee mannen naar het VW-busje. De één tikt op het raam van het linker voorportier en wijst naar achter. De bestuurder stapt uit. De tweede man duikt rechts van het busje in elkaar en loopt dan naar de auto. Ik zie dit allemaal gebeuren en druk diverse malen op de claxon. De tweede man opent het portier en graait een tas weg. De bestuurder heeft het niet in de gaten.

Wat later vertel ik de Duitser wat ik heb gezien. Hij lag te slapen en besefte niet wat er gebeurde. Bij controle bleek zijn spiegelreflexcamera te zijn gestolen.

Dit had ons dus ook kunnen overkomen. Een goede les: ga niet op die kleine parkeerplaatsen staan, maar gebruik de grote serviceplaatsen waar nog enig toezicht is. Maar blijf opletten, ook daar zitten sommige handjes los.

Om 14.30 uur komen we gelukkig zonder ongemakken op CP Bellvei del Penedés.

We zijn nu precies een week onderweg. De eerste dagen hebben we best veel kilometers afgelegd omdat we snel door België en Frankrijk wilden.
Straks gaan we het zeker rustiger aandoen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Van Nederland naar Spanje