Pas op de plaats


Donderdag 9 juni 2016

Mooie CP

Iedere plaats heeft een naamOns doel is een camperplaats met een wasmachine en internet. Daar willen we even pas op de plaats maken om de website bij te werken en te relaxen. Onze keus valt op Aire des 3 Coccinelles, een nieuwe CP.

Nadat we Azur achter ons hebben gelaten rijden we weer door de bossen van Les Landes. Er liggen hier overal pas gerooide bomen. De weg is van Portugese kwaliteit: bar slecht.
Daarna over de A-63 en vervolgens weer binnendoor naar Gujan-Mestras naar Aire des 3 Coccinelles. Deze CP ligt vlak onder het Bassin d’Arcachon.

We mogen zelf een plaats uitzoeken. De plaatsen zijn hier niet genummerd, maar hebben een naam. Wij staan op de plaats met de naam “Aigrette Garzette”, Petit héron blanc. oftewel kleine zilverreiger.

De CP is opgezet door camping-caristes, een echtpaar dat zelf ook een camper heeft. Het is een mooi en goed verzorgde CP, alle plaatsen hebben elektriciteit, er is een dubbele verzorgingsplaats, en gratis en goed werkende wifi. Onze VPN doet het hier ook prima.

Het is erg benauwd vandaag, bijna 30 graden. We houden maar ons gemak.

Vrijdag 10 juni 2016

Om 08.00 uur worden we wakker omdat het gaat regenen. Er wordt meer regen verwacht, maar als het later droog is wagen we het er op. We fietsen naar de supermarkten, die liggen hier 2 km vandaan.
Vandaag is het niet warm, maar een graad of 20. Steeds lijkt het weer te gaan regenen. We blijven op de CP en werken de website bij.

Voetbal

Vandaag beginnen de Europese voetbalkampioenschappen met de wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië.
Bij de receptie is een televisie opgehangen. Er is een party tent neergezet en de nodige stoelen wachten op supporters en andere voetbalfans. Een aantal Franse camping caristes (camperaars) hebben een Frans vlaggetje op hun hoofd gezet.
In onze camper horen we ze twee keer juichen. Frankrijk blijkt later met 2-1 te hebben gewonnen.

Zaterdag 11 juni 2016

Vliegen als Tarzan

We gaan ‘s-morgens wandelen. We komen over een fietspad dat langs een groot activiteitenterrein gaat. Mannen zijn bezig met allerlei sportiviteiten over tussen de bomen aangebrachte kabels en loopbruggen. Verderop zien we ook vrouwen en kinderen bezig.

‘s-Middags fietsen we nog even naar één van de supermarkten en komen weer langs dat activiteiten bos. Het is er erg druk. We zien kinderen die hoog tussen de bomen hangend langs een kabel naar de volgende boom glijden. Ook volwassenen en kleine kinderen kunnen zich hier op een sportieve manier vermaken.

Zondag 12 juni 2016

We gaan weer verder. We nemen afscheid van de eigenaren, ze hebben het hier goed voor elkaar. Ook een volgende keer zijn we weer welkom, zeggen ze. We kunnen telefonisch reserveren als we willen.

Flits

Via de A-660 en A-63 rijden we naar Bordeaux dat we vlot passeren. Dan rijden we via de N-10 tot onder Angoulême bijna helemaal 4-baans. Vlak voor de weg overgaat in 2-baans lijken we te worden geflitst. We rijden met een snelheid van 101 km/u, terwijl de maximum snelheid hier 110 km/u bedraagt. Boven de 3,5 ton is de maximum snelheid 80 km/u. Als we zijn geflitst zijn we benieuwd hoe dit afloopt. Volgens ons reden we niet te snel.

Het 2-baans gedeelte is niet zo lang. Naast deze weg wordt gewerkt aan de aanleg van een 4-baans weg.

Na ongeveer 2 uur rijden komen we op de CP in Nersac. Er is plaats voor 7 campers, wij zijn de derde. Er is ook stroom voor 4 campers en je kunt lozen en water innemen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *