Regen, plastic en bootjes


Donderdag 5 mei 2016

Andalucia

En weer gaat het verder. Bij Murcia schieten we de A-7 op. De weg leidt door een dal en er is weinig hoogteverschil. Dat schiet lekker op. Steeds zijn er wat spetters.
Als we Andalucia binnenrijden vinden we meteen een goede serviceplaats om te eten. Als we weer doorrijden gaat het wat meer regenen. De weg gaat nu door de bergen en dus ook meer op en neer.


Plots zien we allemaal plastic kassen, zo ver je kan zien. Ongelooflijk. Het houdt niet op. Dit gaat zo door tot we aankomen in Almerimar.

Almerimar

We gaan naar Camperplaats Almerimar. We zien een grote open plaats. Er staan 2 campers en een caravan. De stroomaansluitingen zitten aan de straatkant. Om het terrein staat een laag hek. Hum, door naar onze “tweede keus”.
Dat is CP Torre del Puerto, ook in Almerimar. Deze ligt aan de westkant van de jachthaven. We zien diverse campers staan. Dit ziet er beter uit.

We gaan lopend boodschappen doen bij de Mercadona. Als we in de winkel zijn gaat het flink plenzen. We wachten tot het bijna droog is om terug te wandelen. Terug in de camper begint het opnieuw hard te regenen.

Vrijdag 6 mei 2016

Opnieuw gaan we naar de A-7 en rijden naar Torre del Mar. Dit stuk van de A-7 gaat meer door de bergen en er zijn heel wat tunnels. Sommige delen zijn recent in gebruik genomen. De Garmin is hier letterlijk de weg kwijt. We rijden in de bergen en ik moet een onverhard pad gaan volgen. Haha.

Ook nu zien we die plastic kassen. Ze zijn alleen veel kleiner want ze zijn op geschikte hellingen gebouwd.

De CP blijkt een camping te zijn en het kan ons niet bekoren. Na het eten rijden we door.

Torre del Benagalbón

Camperplaats El RicónZo komen we bij Camper Areas M&H “El Ricón” in Torre del Benagalbón. De straatjes er naar toe zijn smal maar te doen. Het ziet er verzorgd uit en er zijn bloemen en planten. De plaatsen zijn smal en afgescheiden door hekken.

De eigenaar vroeg me de paspoorten mee te nemen. Hij vertelde dat Nederlanders vaak problemen hebben met het maken van een kopie van hun paspoort. Nu blijkt dat een rijbewijs ook goed is. De Gardia Civil wil nu eenmaal wat gegevens hebben.

Ik maak een praatje met de man. Hij vindt de bloemen in ons land zo mooi. Wij vinden de bloemen en planten op de CP mooi, die overigens door zijn vrouw worden verzorgd.
Hij is, als zovele buitenlanders, o.a. in Giethoorn en Kinderdijk geweest.

Plastic sea

Daarnaar gevraagd zegt hij dat al die plastic kassen hier de plastic sea wordt genoemd. Er wordt groente en fruit in gekweekt.
Verder is hij zeer behulpzaam. Als er wat is hoef ik het maar te zeggen.
Ik zeg hem nog dat de weg hier naar toe erg smal is. Hij beaamt dat de navigatieapparaten die weg kiezen maar dat je beter op de A-7 afslag (salida) 258 bij de golfbaan kunt nemen. Dan zijn er bordjes die de richting aangeven.

We gaan nog even wandelen. We zien afgesloten residenties en constructies die nog lang niet zijn afgebouwd. Wegen gaan over in onverharde paden of lopen dood, veel onkruid op de stoep.
De lucht is donker en we lopen maar terug. Als we net in de camper zijn gaat het weer keihard regenen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *