Voor het eerst met de camper weg


Onze eerste ervaringen

Kamperland

6 september 2014

We gaan voor het eerst met de camper weg. We gaan naar Camperpark Zeeland in Kamperland. Niet te ver. Het ligt aan het Veerse Meer.

We hadden van tevoren hun website bezocht. Er staat veel informatie op. Het inchecken gaat met touchscreen en betaalkaart. Even opletten, maar een kind kan de was doen. Je kan je plaats kiezen. Op de website staat ook vermeld waar je geen- of slechte satellietontvangst hebt.

De incheckautomaat geeft je een kaart, model betaalkaart, waar je ook geld op kunt zetten voor de extra dingen zoals afwassen, douchen en de wasautomaat. Bij het uitchecken wordt het restant teruggestort op je rekening. De kaart kan ook gebruikt worden om tijdelijk met de camper het terrein te verlaten. Je behoudt dezelfde plaats.

In Kamperland

Een van de eigenaren komt al vlug naar ons toe. We zeggen dat dit onze eerste nacht in een camper wordt. Ze legt het systeem uit en raadt ons aan zoveel mogelijk de voorzieningen van de camper te gebruiken. Dat doen we dus. Wel gebruiken we de stroomvoorziening.

Het is inmiddels etenstijd, eerst maar eens eten. Stoelen en tafel buiten gezet. Dat smaakt lekker zo midden in de natuur.
Hierna maak ik wat foto’s van de camper en van het Veerse Meer. Aan de overkant ligt Veere. Hé, die toren komt me bekend voor. Heb ik die onlangs niet op een schilderij zien staan?

Wat later fietsen we langs het Veerse Meer en de bungalows van de Schotsman. In Kamperland drinken we wat en doen boodschappen.
Terug in de camper is het bijna tijd om het eten klaar te maken. Ook dat ging prima en smaakte lekker.

‘s-Avonds hebben we ons vermaakt met internetten en wat lezen.
En dan slapen.

7 september 2014

We hebben heerlijk geslapen, ook met dit lange lijf. En wat een rust hier.
M’n vrouw probeert de douche uit in de camper. Valt ook niet tegen, gaat erg goed zelfs.
Na ontbijt en koffie legen we voor de eerste keer de wc-cassette. Dat valt niet mee om die dat stuk te dragen naar het lozingspunt. En drupt hij niet een beetje?

Als we naar de andere camperaars kijken zien we hoe die het doen. De één trekt de cassette achter zich mee (er zitten 2 wielen onder), een volgende bindt hem achterop zijn fiets of draagt hem gewoon. Ook zien we dat iemand een steekwagentje gebruikt. Zo gaan wij het voortaan ook doen.

Hierna wandelen we een rondje en zitten buiten. Het is zelfs aan de warme kant.
‘s-Middags gaan we fietsen naar de de Banjaard, het strand aan de Oosterschelde net over de Veersegatdam. We kijken hoe het er uitziet en besluiten door te fietsen naar Vrouwenpolder op Walcheren. Daar eten we ook en fietsen op het gemakje weer terug.

Zicht op Veere

Zicht op Veere

8 september 2014

En weer hebben we goed geslapen.
Na de thee/koffie breken we op. Eerst langs de lozingsplaats.
Daar ligt een brede goot, zodat je zowel vanaf de linker- en te rechterkant je afvaltank kunt legen. Onze camper heeft er aan beide kanten een, dus dat is makkelijk.
Ook de wc-cassette legen we weer.
Hierna uitchecken. De automaat slikt de kaart in en geeft een bonnetje met daarop de code om de slagboom te openen. Werkt prima! En dan rijden we naar huis.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat het prima is bevallen. Smaakt naar meer, veeeeel meer.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *